Om oss

Slitevinds strategi

Vi arbetar bara med energi och ren energi – pure energy.

Slitevind är företaget med det långsiktiga tänkandet. Det långsiktiga tänkandet tar vi med oss genom hela processen för att förverkliga och optimera varje projekt som vi är med i.

Vår målsättning är alltid att äga de projekt som vi går in i. Ambitionen är också att få med markägare och lokalbefolkningen i projekten för att på detta sätt få en bättre acceptans samt för att kunna ge tillbaka till det lokala.

Namnet

Att vi heter Slitevind AB (publ) beror på att bolaget startade på Gotland i Slite av ett gäng entusiaster med goda framtidsvisioner.

Klargörande

Att ett bolag är publikt (publ) betyder att det kan handlas med aktierna och att det är minst 500.000kronor i aktiekapital.

Utveckling

Idag äger och driver Slitevind vindkraftsanläggningar i Sverige och Finland. Vindkraftprojekt driver vi i Norge, Finland och Sverige.

Finland

I Finland genom SABA Wind Oy AB däri vi äger 98% samt samarbetar tillsammans med CWE (Caring Wind Engery Oy AB) som är den andra delägaren.

Sverige

I Sverige arbetar vi med och genom vår nätverk samt andra aktörer för att få bästa möjliga lokala förankring i varje projekt.

Trygghet

Förutom att projektera förädlar vi ständigt våra anläggningar vilket skapar trygghet och ett mervärde för alla parter som är inblandade i projekten.

Framtiden

Vi vet att behovet av förnybar energi kommer att öka och vi är övertygade att vindkraften kommer att utgöra en betydande del. Hör av er till oss så skall vi se hur vi kan arbeta ihop.